Blommor och musik i jobbkombination

Mälaröarnas nyheter träffar Tove Törngren Brun, som berättar om Ekerö in bloom, tankarna inför framtiden och sin syn på utvecklingen av Mälaröarna.

Hur kommer det sig att ni startade just Ekerö in bloom?

– Som musiker, cellist, har jag haft företaget i många år, och för ett år sedan utökade jag det med blommor och öppnade butik på Bryggavägen. Pandemin gjorde att alla mina bokade cellojobb raderades över en natt, och plötsligt fick jag gott om tid att utbilda mig inom floristik, vilket jag nosat på tidigare och velat fördjupa mig mer i. Idén att öppna egen butik fick jag av Lina på Salong Sense, som jag hyr min nuvarande lokal av.

Berätta om företaget, vad är det ni gör?

– Inom musik frilansar jag på cello i olika genrer och sammanhang och med olika artister. Det kombinerar jag numera med att jobba med blommor.

Hur ser ert sortiment ut och vad är det ni säljer mest av?

– Förutom krukväxter, snitt- och torkade blommor säljer jag blomrelaterade ting som presenter och inredningsdetaljer. Jag har stort fokus på närproducerat, hållbart och ekologiskt och det som säljs mest är snittblommor, buketter av olika slag. Också det jag tycker är roligast att göra!

Hur ser ert företag ut om fem år?

– I början av maj flyttar butiken ner till Sjöstadskajen här i Jungfrusund. Där hoppas jag vara kvar, med målet att ha en fin service och kontakt med mina kunder som är så trevliga, glädja många med fina blommor och samarbeta mer och mer med lokala producenter och företagare. Jag hoppas också ha hittat en bra balans mellan musiken och blommorna, kan vara en utmaning än så länge!

Hur vill du se Mälaröarna utvecklas framöver?

– Jag tycker all form av samarbete är positivt. Att företagare på öarna samarbetar för att både vi och alla öbor kan blomstra och ha det som behövs inom räckhåll. Och så önskar jag att det ska gå lätt och miljövänligt att ta sig till och från Stockholm.

Till sist, vilket företag i kommunen vill du läsa om i tidningen?

– Jag tipsar om Vickis deli.

Läs också