Britta Gynning lägger handskarna på hyllan

Efter ännu en hjärnskakning väljer Britta Gynning, 25, att sluta med fotbollen.

Under sin spelarkarriär har Britta Gynning drabbats av flera hjärnskakningar. Efter den senaste hjärnskakningen kände Hammarbymålvakten att det fick vara nog. Men det var inget lätt beslut att ta.

– Det var väldigt svårt. Kanske inte så mycket på grund av fotbollen utan mestadels på grund av laget och vännerna. I och med att jag tänkt på det så pass länge hade jag kommit till ro med fotbollen, men det var svårare att ta beslutet utifrån att ”tappa” ett så självklart socialt sammanhang som jag också trivs otroligt bra i. Men efter den senaste hjärnskakningen såg jag inget annat som rimligt än att avsluta, säger hon.

Mälarötjejen inledde sin karriär i Skå IK och har även spelat i Ekerö IK. Hon fortsatte sedan sin karriär i AIK innan hon gick vidare till Eskilstuna och slutligen avslutade sin spelarkarriär i Hammarby. Där var hon en stark bidragande orsak till att Hammarby avancerade till allsvenskan inför den här säsongen. Det är också ett minne som sticker ut från karriären.

– Att vinna mot Älvsjö borta i elitettan 2020 med två matcher kvar och sedan att få fira det med alla otroliga supportrar som tagit sig dit. Det glömmer jag aldrig, säger Britta Gynning.

Trots att Britta Gynning avslutar sin spelarkarriär kommer hon att fortsätta att verka inom fotbollen och utveckla framtidens Hammarbymålvakter inom flickakademin.

– Det känns väldigt roligt, dels för att, om än i mindre skala, få bibehålla sammanhanget, dels för att få chansen att ge vidare och utveckla de som förhoppningsvis är Hammarbys framtid, avslutar hon.

JOHAN ÄLGEKRANS

Läs också