Cassandra nominerad till Adlibrispriset

Munsöbon Cassandra Brunstedts debutroman, En enkel till Indien, är nominerad till Adlibrispriset i kategorin Årets feelgood.  

– Jag är oerhört hedrad över att vara nominerad till Årets feelgood tillsammans med så fantastiska författare. Nomineringen känns som ett erkännande att feelgood inte behöver vara fluffig, ytlig eller rosaskimrande utan faktiskt kan innehålla en hel del svärta som många människor kan känna igen sig i, säger författaren Cassandra Brunstedt. 

– Det är extra roligt när en tankeväckande och välskriven feelgood som En enkel till Indien får så mycket uppmärksamhet. Mycket välförtjänt, säger förläggare Louise Bäckelin från LB förlag. 

Utöver denna nominering har boken haft placering på topplistan över Sveriges mest köpta böcker.

MN har i tidigare artikel berättat att det var efter en längre resa till Indien, som Cassandra bestämde sig för att ta tag i drömmen att skriva en bok. När hon var redo att skicka in manuset till ett förlag möttes hon av en besvikelse. Det stod kort och gott på hemsidan att de hade manusstopp för tillfället. Cassandra bestämde sig då för att runda manus-

korgen och mejlade istället direkt till vd:n. Dagen efter hon skickat in boken till förlaget, promenerar hon med sonen i vagnen när en mailnotis ploppar upp.

– Jag kunde knappt tro att det var sant, men i mejlet står det att vd:n Louise läst boken under föregående kväll, älskar den och vill erbjuda bokkontrakt.  Jag har nog aldrig blivit så chockad och euforisk på en och samma gång.

Utöver denna nominering har boken haft placering på topplistan över Sveriges mest köpta böcker. Cassandra arbetar även med uppföljaren som är tänkt att ges ut i år.

Adlibrispriset instiftades 2019. En jury nominerar böcker i nio kategorier och därefter är det läsarna som röstar på sin favoritbok. För att bli nominerad denna omgång krävs att boken gavs ut i Sverige under 2022. Vinnaren presenteras den 25 januari.  

Läs också