”Cheeva” från Färingsö släpper skiva

”Cheeva” från Färingsö släpper skiva

Det finns gott om produktiva ungdomar på Mälaröarna. Ett par av dem är Elin Haettner och hennes bror Joel Lavrell från Färingsö, som har släppt sin första singel.

Elin Haettner har precis gått ut Rytmus och vill satsa på en sångkarriär. Joel Lavrell studerar till digital kommunikatör, skriver på en sciencefiktionbok, redigerar film och producerar även musik.

Nu har de två släppt den första singeln med låten You and Me, en låt i popstil.

– När Elin har den här sångtalangen tänkte jag att vi kör. Jag skrev ihop cirka 15 låtar och det blev kanske två, tre som blev okej, säger Joel.

– Vi har aldrig planerat att vi ska göra musik ihop, det var ganska spontant. Speciellt när Joel kom med de här låtarna, inflikar Elin.

De två har dessutom fått ett distributionskontrakt i Östereuropa och Asien, detta genom att de lagt ut sin låt på olika hemsidor som hör till allt från bloggare till olik musikförlag.

– Det var ett italiensk musikförlag som hörde av sig. Vi vet inte ännu vad det innebär, men det blir spännande, säger Elin.

Hennes artistnamn är Cheeva.

– C är för mitt mellannamn Christina, h och e är för mitt efternamn och förnamn och sedan Eva som står för pånyttfödelse.

Elin och Joels kusin studerar musikproduktion.

– Han har fått tre av våra demos så ska vi se om vi kan jobba vidare med dem. Det kanske blir lite mera åt soulhållet, säger Joel och Elin kommenterar:

– Jag är mest intresserad av soul och rhythm and blues, så det är planen. Sedan ska jag fortsätta att skriva min egen musik också.

EWA LINNROS

Läs också