Dags för konstringen

Dags för konstringen

För 30:e året i rad arrangerar Konstringen utställningar på 23 olika platser över hela Mälaröarna. I år är det 46 konstnärer och konsthantverkare som ställer ut.

Varje år den sista helgen i september månad bjuder Konstringen in till en konstrunda i kulturens övärld, där man kan beskåda alster av lokala konstnärer och konsthantverkare. Av de 46 utställande konstnärerna är det sju nya medlemmar i år.

Joy Lynn Davis är en av dem. Hon ställer ut olja och akvarell målade med guld och silver. Joy Lynn Davis kommer från Kalifornien och bor nu på Adelsö. Hon undervisar i måleri och användandet av bladguld inom konst och målar också väggmålningar och streetpaintings. Hennes nuvarande målningar visar skönheten i Mälaröarnas natur. Under åren 2012 till 2015 dokumenterade hon stölder av buddhistiska och hinduiska skulpturer i Nepal och grundade det ideella projektet Himalayan Art and Cultural Heritage Project för att skydda Nepals kulturarv.

De övriga nya utställarna är Mikael Lind som gör ovanliga skärbrädor och askar i bland annat trä och intartsia. Christina Barkow visar bronsgjutningar och artefakter av insekter. Anette Faringer visar akryler och ”Fluid art”, Eldrun Keiseraas Flink akvareller, Johan Irebjer teckningar och prints och Teresia Frödinger alster i silver, textil och skinn. Mer om deras konst finns att läsa i Konstringens program som finns på deras hemsida. Programmet som innehåller en karta till utställningsplatserna samt lite information om föreningen och årets samlingsutställning, kommer också att finnas på bland annat biblioteken i kommunen.

Nätverket Konstringen startades på initiativ av ett tiotal konstnärer år 1989 och därefter har antalet medlemmar ökat för varje år. I nätverket finns såväl yrkesverksamma som fritidskonstnärer.

Konstringen pågår 28 och 29 september.

EWA LINNROS

Läs också