Denice Sverla finalist ”Årets ledare”

En av dem som nått finalplats för Framtidsgalans pris ”Årets ledare” är Denice Sverla, som arbetar som biträdande rektor på Ekebyhov grundsärskola. Varje dag krigar hon för att barn i särskolan ska ha samma möjligheter som alla andra till ett framgångsrikt liv.

– Det känns fantastiskt roligt att bara bli nominerad, för något som är min passion i livet! Att dessutom bli en av finalisterna som Årets ledare känns otroligt. Det är många i offentlig sektor som gör stor skillnad, så jag är väldigt stolt. Såklart känns det hedrande rent personligt, men främst känner jag att det här är en kollektiv nominering som innebär att vår målgrupp hamnar i fokus, säger Denice Sverla.

Framtidsgalans syfte är att uppmärksamma och hylla extraordinära insatser och ledarskap inom offentlig sektor. Efter att nästan 500 personer nominerats, är nu finalisterna utsedda. Sjutton personer och sex team har valts ut i fem olika priskategorier och den 29 maj koras vinnaren då Framtidsgalan 2023 går av stapeln. I jurygrupperna sitter representanter från respektive kategoriägare, som Stockholm stad, Sigtuna kommun, Actea Consulting, samt Framtidsverket.

Framtidsgalan anordnas sedan 2015 av Framtidsverket och syftar till att lyfta positiva förebilder och prestationer inom offentlig sektor, för att belysa det viktiga arbete som görs. Tanken är att inspirera fler till en karriär inom det offentliga och att behålla de som redan är yrkesaktiva där.

Inför galan har alla som är verksamma inom offentlig sektor, haft möjlighet att nominera en kollega eller chef som stått för ett extraordinärt engagemang, ledarskap eller prestation under året. I år inkom nära 350 nomineringar där uppemot 500 personer nominerats i de olika priskategorierna. 

Finalisterna kommer från olika branscher, runt om i hela Sverige. Här återfinns bland andra läkare, rektorer, ungdomscoacher, samordnare och en grupp terapihundar. 

– Som alltid har vi fått in fantastiska nomineringar i år och jag tror jag talar för alla i jurygrupperna när jag säger att det har varit otroligt att få ta del av så många inspirerande historier. Att bli utsedd till finalist är en vinst i sig och ett tillfälle för oss att uppmärksamma viktiga yrkesgrupper i samhället som sällan får stå i rampljuset, säger Lina Högemark, VD för Framtidsverket och fortsätter:

– Framtidsgalan är en viktig dag för offentlig sektor, som annars får utstå en hel del negativitet i media. Vår målsättning med galan är lyfta fram fantastiska personer och team som visar vägen inom offentlig sektor och att sprida glädje och stolthet. Målet är att fler ska välja en framtid inom offentlig sektor och att de som redan arbetar där ska vilja stanna kvar och kunna vara stolta över det viktiga arbete de gör.

Läs också