Denice Sverla vann pris

Denice Sverla, biträdande rektor vid Ekebyhovs grundsärskola, har kammat hem priset Årets demokratiarbetare vid galan Skolledare21.

Skolledargalan är en återkommande gala med syftet att hylla framgångsrika skolledare från hela landet. Skolledare21 arrangeras av Meet In Grid i nära samarbete med Lärarförbundet Skolledare.

Motiveringen till vinsten lyder: ”Med höga förväntningar på skolans förmåga att ge alla elever makten över sitt lärande och sitt liv skapar Denice en verksamhet där olikheter berikar på riktigt. Människor som, oavsett sina förutsättningar, vågar, kan och tillåts påverka sitt lärande och därmed ta en plats i samhället är demokratins fundament. Med konkreta exempel som elevstyrda projekt och bokutgivning leder Denice från verksamhetens mitt med både systematik och hjärta”.

En väldigt glad och stolt Denice fick ta emot priset av Sveriges överbefälhavare Micael Bydén och så här säger Denice om sin vinst:

– Att vara nominerad är stort nog, att vinna ett sådant ärofyllt pris som årets demokratiarbete går knappt att beskriva med ord. Det hade aldrig varit möjligt utan min fantastiska personal på skolan. Vi ser elever som kompetenta individer som behöver utmanas och stimuleras i sitt lärande. Priset hade inte heller varit möjligt utan alla stöttande vårdnadshavare, som vi har på skolan och för att inte glömma – vi har en förvaltning som ser och hör oss. Sist men absolut inte minst är det mina elevers stora förtjänst, ni är inspirationen, drivkraften och våra kompetenta stjärnor. Det här priset är verkligen till oss alla!

Läs också