Det är på Ekerö hon hittar balansen

Mälaröbon Jeanette Juhnestam  har precis  släppt en bok om sitt favoritämne digital balans. Boken heter ”Digital balans. Uppkopplad, nedkopplad, avkopplad. 

När bussen närmar sig höjden ovanför Sandudden känner Jeanette Juhnestam hur pulsen sjunker och harmonin infinner sig efter dagens jobbuppdrag. Utsikten är magisk! Snart kliver hon av i Nyckelby, platsen där hon har bott de senaste åtta åren. 

Jeanette Juhnestam får ofta frågan om det inte är jobbigt att bo så långt bort. 

– Jag brukar då ställa motfrågan vad det är som är långt bort? Jag bor mitt i en oas av grönska, med älgar och rådjur på tomten. Med Mälaren inom promenadavstånd är det nära till morgondoppet.

 Många är också stunder na när hon har tagit med sig någon livsutmaning ut på vandringsleden och känt hur problemet har runnit av henne i takt med stegen. Men visst kan det ta en stund att åka till stan, något Jeanette Juhnestam gör ett par dagar i veckan för jobb eller annat. 

– Att då kunna ta pendlarbåten känns som vardagslyx, säger Jeanette Juhnestam, som brukar använda en del av resan till att äta frukost och njuta av utsikten och en del av resan till att jobba. Många är de tillfällen när hon har låtit tankarna komma och gå och det har dykt upp någon spännande jobbidé på båten.

Det är på Ekerö Jeanette Juhnestam skapar utrymme för egen återhämtning och hittar sin balans. Det gör att hon, genom arbetet som hälsostrateg, har energi att inspirera andra till att skapa det bästa liv som är möjligt. Glädjen hon känner när någon gör medvetna val och förändrar sitt liv till det bättre driver henne i arbetet. 

I sin nya bok Digital balans. Uppkopplad, nedkopplad, avkopplad inspirerar Jeanette Juhnestam till att hitta sin digitala balans där det går att använda den moderna, uppkopplade tekniken men samtidigt må bra och få tid över för det som verkligen är viktigt för oss i livet, vad det än må vara. 

För att locka fler till läsning har Jeanette Juhnestam också skrivit en sammanfattning av sin bok. Den är i samma storlek som en mobiltelefon och är kort nog att läsas medan pastavattnet kokar upp. Boken är utgiven av Mindboozt publications och finns att köpa i de vanligaste nätbokhandlarna.           

Läs också