Det blev folkfest i Allhallen

Det var folkfest i Allhallen när Mälarö hockey blev första lag att besegra Brödernas.

Drygt 900 personer hade tagit sig till Allhallen för att se Mälarö  hockey besegra hittills obesegrade  Brödernas med 3-2  i Hockeytrean. 

– Det var en rolig match med mycket publik. Vi jobbade i alla 60 minuter, låg nära och åkte mycket skridskor eftersom det är äldre rutinerade spelare vi mötte, säger tränaren Christian Sannerdal.

Brödernas kom till spel med bland annat Dick Axelsson, Christian ”Fimpen” Eklund och Henrik Karlsson i mål som spelat i NHL med Calgary bland annat. Trots det blev han överglänst av hemmalagets Oskar Tördal som stod för flera fina räddningar när Brödernas tryckte på i slutet av matchen. 

– Oskar Tördal gör en väldigt bra match och våra juniorer går in och gör en strålande insats, berömmer Sannerdal.

Brödernas ålderstigna lag möttes av ett betydligt yngre och hungrigare Mälarö hockey som hade fyra spelare födda 2007 med, som även nyligen deltog i TV-pucken. Just en av dessa var Felix Färhammar som snyggt satte dit 3-2 målet i mittperioden som visade sig bli det matchavgörande målet.

I fredags möttes lagen igen men då på Brödernas hemmaplan i Ekhallen på Värmdö. Stort manfall i Mälarö hockey gjorde att laget endast kunde ställa upp med två femmor och Brödernas vann matchen med 9-4.

JOHAN ÄLGEKRANS

Läs också