Drogbrott i trafiken

Drogbrott i trafiken

Polisens patruller har tillbringat mycket tid på Mälaröarna under senaste veckorna. Vid flera tillfällen har de också lyckats stoppa rätt fordon vid rätt tillfälle.

Den 12 mars stoppades till exempel ett fordon i Skå och polisen kunde konstatera att föraren gjorde sig skyldig till olovlig körning. Detta klassas som ett grovt brott, då personen fått sitt körkort återkallat. Dessutom var bilen belagd med körförbud och skatten var obetald.

– Samma dag stoppade kollegorna även ett fordon på Lullehovsbron och en person kunde omhändertas efter att ha gjort våldsamt motstånd. Efter husrannsakan kunde även dopningsbrott och ringa narkotikabrott läggas till, berättar Anna Freij, kommunpolis.

Hon förklarar att fordonet vid ett tidigare tillfälle kört ifrån en mc-polis och gjort sig skyldig till grov vårdslöshet i trafik. Den jakten fick dock avbrytas då föraren körde alltför vårdslöst.

Dagen efter stoppades ännu en bil, denna gång på Drottningholm. Denna förare blev misstänkt för ringa narkotikabrott då det luktade starkt av cannabis när föraren rullade ner rutan.

Ytterligare tre liknande händelser inträffade under de följande dagarna. En förare som stoppades nära Ekerö centrum misstänks för ringa narkotikainnehav. Detta efter att ha stoppats då han kört i hög hastighet. En annan omhändertogs för grovt rattfylleri och olovlig körning på Kaggeholmsvägen och den tredje blev stoppad av polis i Svartjö efter att ha kört vingligt på Färjestadsvägen och misstänks nu för olovlig körning.

Den 13 mars skedde en dramatisk händelse på Färingsö, då ett äldre par blev rånade i sitt hem. Polisen grep dock flera personer efter att en vägspärr satts upp på Nockebybron.

– Nu pågår en utredning i ärendet och kollegorna som arbetar med det, vill inte kommentera på grund av förundersökningssekretess, säger Anna Freij.

Ett flertal stölder och inbrott har också skett under perioden. Såväl takboxstölder som fritidshusinbrott har rapporterats in och i Lovö kyrkallé har 2 000 liter diesel stulits ur en tank. En villaägare på Floravägen upptäckte vid hemkomst att tjuvar brutit sig in genom en altandörr på andra våningen. Ytterligare en villaägare, denna gång i Svartsjö, upptäckte att någon höll på och försökte ta sig in i bilen som stod på uppfarten. När villaägaren sprang ut, försvann dock personen från platsen i en annan bil.

Förutom de varningar kopplade till coronasituationen, som Anna Freij ger på annan nyhetsplats i denna tidning, vill hon också påpeka att oärliga personer kan försöka dra nytta av läget.

– Se upp för coronabedragare. De ringer till äldre personer och kan till exempel säga att de ska testa sig mot betalning, men sjukvården jobbar aldrig på det sättet, poängterar hon.

Hon passar också på att berätta att det kommer in tips till polisen om att ungdomar gör egna rörbomber med hjälp av bland annat lösningsmedel och uppmanar alla att vara vaksamma på vad unga personer handlar.

LO BÄCKLINDER

Läs också