Drogbrott och stölder

Drogbrott och stölder

Brott som är relaterade till alkohol och droger sker allt som oftast i Ekerö kommun. Under de senaste två veckorna har dock polisen lyckats stoppa en del av dessa både i trafiken och på andra platser.

Den 25 maj blev till exempel två personer misstänkta för narkotikabrott i Färentuna.

– Den 2 maj skedde dessutom en olovlig försäljning av alkohol, via nätet då en person sålde alkohol till underåriga som bor på Ekerö. Om ni har barn som använder Swish kan det finnas anledning att kolla igenom vad alla transaktioner gått till, säger Anna Freij, kommunpolis.

Dagen efter ingrep polisen även vid ett drograttfylleri vid Drottningholm.

Patrullen genomför då ett fordonstopp och vid kontrollen uppstod misstanke om att föraren hade brukat narkotika.

Den första maj skedde också ”vårdslöshet i trafik” i Svartsjö då en förare körde ned en stolpe och ett staket och därefter vidare ned i diket. Det framgår dock inte av rapporten om föraren var påverkad.
Den första maj greps dessutom en person i samband med att en busskur slogs sönder i Tappström.

Ett par eldningsrelaterade händelser har också begåtts sedan den 20 maj. Bland annat ägde en markbrand rum vid Wrangels väg den 21 april, dock finns det inget som tyder på att branden var anlagd. Den 25 april blev dock en tomtägare i Färentuna anmäld för allmänfarlig vårdslöshet då hen eldade skräp och elden spred sig.

– Första maj begicks också brottet ”allmänfarlig vårdslöshet” vid Herman palms plan då någon tänt en eld som gav tre meter höga lågor, berättar Anna Freij.

Under perioden har även ett antal tillgreppsbrott skett under perioden. En bil stals bland annat där den stod parkerad i på en enskild skogsväg i anslutning till Ekerövägen den 18 april.

– Ekebyhovsskolan fick också en ruta krossad in till ett kontor den 22 april och en dator stals. Det skedde dessutom ett försök till stöld på Gräsåkersvägen den 25 april. Ett vittne hörde ljudet av glaskross, tittade ut genom fönstret och såg en man springa från en bil som hade fått en ruta krossad. En hundpatrull tillkallades men ingen misstänkt kunde hittas.

Två restauranginbrott har också skett, liksom en mopedstöld på Ploglandsvägen. Ett växthus på Trädgårdsvägen utsattes för stöldförsök den 30 april. Lister och rutor monterades bort, men något avbröt sedan tjuven. Samma dygn skedde också ett inbrott i Stenhamra och tjuvarna tog sig in genom en balkongdörr.

Ett brott som MN tidigare har rapporterat om upprepades också ytterligare en gång den 19 april. Då grep skyddsvakter ännu en person som flög med drönare över Drottningsholms slott.

LO BÄCKLINDER

Läs också