Drömmen om en egen bouleplan

Drömmen om en egen bouleplan

För att glädja sig själv och andra och kompensera för årets uteblivna semester, lät Lennart Wahlberg på Färingsö bygga en egen ”boulodrome”. Nu vill han sprida ordet om sporten som lämpar sig utmärkt i coronatider och passar alla åldrar.

– Jag har alltid drömt om en egen bouleanläggning och när jag insåg att det inte skulle bli någon semesterresa i år, bestämde jag mig för att lägga pengarna på det här istället, konstaterar Lennart Wahlberg som själv spelat boule i dryga 35 år och varit både förbundsordförande för damlandslaget och ordförande i Stockholms bouleförbund.

Med hjälp av lite sponsring från lokala företagare har nu drömmen blivit verklighet och både banan och läktaren är på plats. På Lennarts egna arbetsplatser Färingsöanstalten och Svartsjöanstalten har en boulesektion startats och han hoppas att fler följer efter och utnyttjar banan som han upplåter gratis.

– Det enda man behöver för att kunna spela är ett glatt humör och en frisk arm. Man kan börja i nio- till tioårsåldern och kan hålla på tills man kastar in handduken. Då det inte är en kontaktsport, är det också lätt att hålla social distansering.

Snart kommer han ha en Facebooksida klar, där man kan hålla koll på vilka evenemang som äger rum och framöver vill han även gärna etablera samarbete med kommunens skolor, för att låta ungdomar komma och prova på att spela.

LO BÄCKLINDER

Läs också