Drönarförare gripen

Drönarförare gripen

Fulla ungdomar, många båtstölder och ett stort antal cykelstölder har sysselsatt polisen på Mälaröarna under de senaste två veckorna. Ytterligare en drönarförare har också gripits vid Drottningholms slott.

– Vi har fått in många tips om att ungdomar kör moped och mopedbilar när de druckit alkohol på Ekerö. Vi gör vad vi kan för att stävja problemet, men vi behöver hjälp med att ändra tankesättet hos våra unga och få dem att inse både kortsiktiga och långtgående konsekvenser, säger kommunpolis Anna Freij och fortsätter:

– Det har varit mycket alkohol överlag för ungdomar på sista tiden. Tala med era ungdomar och ha koll på dem. Om de har fest, ordna med en granne eller liknande som kan hålla koll och larma om det går över styr.

Hon kan också berätta att det har varit långt fler cykelstölder än normalt under perioden och att även en BMW-ratt stulits, vilket hon menar tyder på att det kan vara en utländsk liga som härjar i kommunen.
Om alla de båt- och båtdelsstölder som skett under de senaste veckorna kan härledas till samma tjuvar är okänt, men faktum är att inte mindre än ett femtontal stölder har anmälts från olika delar av Mälaröarna.

Tjuvarna har bland annat slagit till på Adelsö, Asknäs, Skå och på flera olika platser på Ekerö. Båtar som blivit av med såväl motorer som andra tekniska delar, har hittats vid Prästholmen, Kurön och Huvududden. I slutet av september hittades också tre slaktade båtar vid Fladen och kunde återlämnas till sina ägare.

Den 28 september skedde också ett villainbrott mitt på dagen i Nora bruk, Färingsö. Ägarna fick ett samtal om att deras larm gått när de var i Stenhamra och handlade. De åkte hem direkt. På denna korta stund hade inbrottstjuvar klippt av larmet och hunnit riva ut allt innehåll från möbler och skåp. Vad stöldgodset blev är okänt.

Den 22 september greps återigen en person vid Drottningholm slott, misstänkt för brott mot skyddslagen. Personen som hade flugit med drönare över skyddsobjektet, greps av vakter och överlämnades till polis.

En person kunde också gripas för stöld, försök till stöld plus våldsamt motstånd på Bryggavägen på kvällen den 26 september.

– Vittnen till stölden sprang snabbt ut för att om möjligt gripa gärningsmannen. De träffade på ett annat sällskap som sa att gärningsmannen befann sig i skogsområdet bakom en förskola. Efter en stunds sökande påträffades den misstänkta gärningsmannen som greps efter en stunds brottning. Den misstänkte hade en yxa i ena handen, en kniv i andra och även en gasoltub.

LO BÄCKLINDER

Läs också