Drottningholm för unga

Drottningholm för unga

Med hjälp av appen ”Kungliga promenader på Drottningholm” blir besökarna guidade genom Drottningholms slottspark. Det senaste tillskottet är en promenad som lockar unga besökare till lek.

Appen ”Kungliga promenader” har utvecklats av Kungahuset för att visa besökarna sevärdheter i landets kungliga parker samtidigt som man erbjuder promenader. I Drottningholmsparken kan man bland annat välja att gå ”Världsarvspromenaden”, som visar parkens historiska byggnader och berättar om vad de använts till, vilka som bodde där då och vad de används till nu. ”Trädgårdspromenaden” visar parkens barocka lustträdgård, engelska park och intima 1700-talsträdgård vid Kina slott. ”Skulpturpromenaden” passar för den som vill veta mer om marmor- och bronsstatyerna som står utplacerade i parkens omgivningar vill lära sig om allt från svenska krigsbyten till klassisk mytologi.

Den senaste promenaden kallas för ”Drottningholmsquizen” och är anpassad för parkens yngre besökare. Tillsammans kan man genom den upptäcka några av parkens höjdpunkter och svara på både lättare och svårare frågor. Vid varje stopp finns också ett uppdrag att göra på plats som uppmanar till sinnesupplevelser och lek med vänner och familj.

Läs också