Dubbla seriepremiärer

Det var dubbla seriepremiärer i innebandy i Mälaröhallen i lördags.

 Ekerös herrar och damer i innebandy inledde seriespelet i lördags hemma i Mälaröhallen. 

Först ut var Ekerös herrar som tagit klivet upp i division 1 och gästades av FBI Tullinge. Nykomlingen Ekerö som behållit stora delar av förra årets trupp och förstärkt med fyra nya spelare fick en tuff start av premiären.

Gästerna gjorde tre snabba mål inom loppet av fyra minuter i mitten av den första perioden. I den andra perioden fortsatte gästerna att trumma på fram till 1-7. Ekerös premiärmål i division 1 stod Lukas Hallinder för. Positivt för Ekerö är att laget avslutar starkt och vinner den sista perioden med 3-0 men premiären slutar i en 4-7 förlust.

Med tanke på att Ekerö är nykomlingar i division 1 blir målsättningen att hålla sig kvar den här säsongen.

Efter herrarna var det dags för damerna som även de avancerat i seriesystemet och spelar i division 2 den här säsongen. Damerna har också behållit stora delar av truppen kryddat med ett par nyförvärv. Trots spel i en högre serie blev det en storseger mot Järfälla Bele IBK. Ekerö rivstartade matchen och gick fram till en 4-0-ledning efter den första perioden. Premiärmålet stod Melissa Haglund för efter drygt fem minuters spel. Ekerö slog inte av på takten och vann även den andra perioden med 4-0. Ekerö gjorde ytterligare ett mål i den sista perioden och höll nollan bakåt och lät gästerna endast skjuta sex skott på mål under hela matchen och vann med 9-0.

JOHAN ÄLGEKRANS

Läs också