Duktiga dressyrryttare

Duktiga dressyrryttare

Innan Folkhälsomyndigheten införde nya restriktioner som gjorde det omöjligt att arrangera ridtävlingar, hann ryttare från Mälarö ridklubb (MÄRK) med att delta i flera tävlingar.

MÄRK-ryttaren Kajsa Löveneke överraskade sig själv när hon tidigare i år säkrade en plats i ponny-SM i dressyr. Under sista helgen i oktober var det dags för henne att bege sig till Helsingborg tillsammans med sin ponny Black Velvet.

– Jag hade verkligen inte trott att vi skulle kvala in till SM så här snart. Det har varit ett av mina mer långsiktiga mål att uppnå framöver, men med mina duktiga tränares hjälp lyckades vi redan nu, berättar hon.

Kajsa som bor i Bromma har ridit på Ekerö ridskola sedan hon var i femårsåldern och har haft Black Velvet i två och ett halvt år. De gjorde sin första gemensamma start för bara ett år sedan och Kajsa ger ponnyn en stor del av förtjänsten över framgångarna.

– Han är otroligt duktig och en riktig läromästare, det är han som lär mig hur det ska gå till.

I början av oktober vann klubbkamraten Emma Huldt sin dressyrklass tillsammans med D-ponnyn Dimman Primus hos Botkyrka ridsällskap.

– Jag har ridit i elva år, sedan jag var sex eller sju år och tävlat i lite klubbtävlingar och liknande förut, men jag hade inte trott att jag skulle vinna den här tävlingen.

Hon tillbringar dock i stort sett alla veckans dagar i stallet och när hon inte själv rider, jobbar hon också extra som ridlärare.

– Nu är det tävlingsstopp fram till den 19 november, sen får vi se vad som händer. Vi är anmälda till en tävling i december i Botkyrka, men vi får vara beredda på att den blir inställd, säger Emma.

LO BÄCKLINDER

Läs också