EIK och Butiqen samarbetar

Ekerö IK och Butiqen inleder ett samarbete för att främja idrottandet bland unga.

Ekerö IK har inlett ett samarbete med Butiqen för att främja och öka idrottandet bland unga. Med en ny plattform för stödhandel där all förenings- och lagförsäljning integrerats, är målet att förenkla, optimera och öka föreningens stödförsäljning.

–Vi har letat efter lösningar där föreningen och lagen behöver göra en så smal insats som möjligt, men ändå få en bra avkastning. Dagens teknik har öppnat upp för automatiserade lösningar och på denna nya arena har vi och Ekerö-baserade Butiqen hittat varandra, vilket jag är mycket glad över då vi sedan länge stöttat det lokala alternativet, säger Rickard Markusson, kanslichef i Ekerö IK.

Butiqen fungerar som en vanlig webbshop men med undantaget att all försäljning sker till förmån för anslutna idrottsföreningar. Kunden beställer och betalar online och kan i de flesta fall få varan levererad hem till sig. Föreningen och lagen slipper därmed all hantering med betalning, distribution och leverans. Föreningen behöver heller inte köpa på sig och lagerhålla produkter. Det blir lätt för den som vill handla produkter, då allt finns samlat på ett ställe och alltid tillgängligt.

–Vi erbjuder mer än 30 000 produkter från 1000 varumärken. Grundtanken är att man här ska kunna handla det mesta man behöver i vardagen, till ett bra pris och samtidigt stödja föreningen. En win-win när den är som bäst, förklarar Mariah Persson, vd Butiqen.

Butiqen-shoppen blir den samlade platsen för hela föreningens aktuella försäljningsaktiviteter. Man kan välja om man vill stödja hela föreningen eller ett specifikt lag. Intäkter från dessa insatser går i första hand till saker som gynnar hela föreningen, exempelvis fonden ”Idrott på lika villkor”, ledarutveckling och utbildning. Därefter till utveckling, teambuilding, cupbidrag samt tränings set.

– Vi hoppas kunna rikta våra medlemmar till att i första hand titta på EIK:s Butiqen-shop innan man skannar vidare på nätet efter varor man vill handla. Man kan beställa julgran, få den levererad hem och bortforslad. Här hittar man också våra souvenirer. Minst 8 procent av köpet landar hos Ekerö IK, säger Rickard Markusson.

JOHAN ÄLGEKRANS

Läs också