Ekerö bostäder får ny vd

Ekerö bostäder får ny vd

Styrelsen för Ekerö bostäder AB har utsett Ann Söderström till ny vd. Ann Söderström kommer närmast från Roslagsbostäder AB där hon varit vd sedan 2017.

– Vi är mycket nöjda med rekryteringen av Ann, hon har lång och gedigen erfarenhet från kommunala bostadsbolag. I henne får vi in en stark kraft med fokus på verksamhetsutveckling, samverkan, gott ledarskap och förmåga att styra och leda i tillväxt, säger Ingemar Hertz, styrelseordförande i Ekerö bostäder.

Ann Söderström har en bakgrund inom kommunal verksamhet och lång erfarenhet av uppdraget som vd för kommunala bostadsbolag. Innan Roslagsbostäder var hon vd för AB Nykvarnsbostäder under fem år, och har även varit kommunstyrelsens ordförande och kommunalråd i Nykvarns kommun mellan 2007 och 2011. Hon är civilekonom med inriktning på företagsekonomi och logistik.

– Jag är mycket glad över att få uppgiften att fortsätta bygga Ekerö bostäder. Jag ser fram emot att få utveckla verksamheten och tillsammans med medarbetarna lägga en strategi som skapar förutsättningar för lönsam tillväxt, säger Ann Söderström.

Även kommunstyrelsens ordförande Adam Reuterskiöld (M) är mycket nöjd:

– Jag ser fram emot att få välkomna Ann Söderström till Ekerö i rollen som vd för Ekerö bostäder. Ann har både erfarenhet av och kunskap om utvecklingsarbete i kommuner och kommunala bostadsbolag som växer varsamt och långsiktigt hållbart, säger Adam Reuterskiöld.

Ann Söderström tillträder som vd i Ekerö bostäder i maj 2020.

EWA LINNROS

Läs också