Ekeröprofil i nya säsongen

Den tidigare Mälaröbon Jesper Bengtsson, 27, är aktuell i Paradise Hotel vars femtonde säsong precis haft premiär. Han har även varit med i tidigare säsonger av reality-serien

Paradise Hotel har kantats av en hel del skandaler och en tidigare säsong av programmet avbröts efter misstänkta övergrepp. I anslutning till den säsongen spelades även en ny säsong in. Den pausades dock och sänds först nu, nästan två år efter att den spelades in. Jesper Bengtsson har delade känslor inför att säsongen sänds

– För egen del känns det bra då jag växt otroligt mycket som person och är tryggare i mig själv nu. Jag klev in med en annan inställning denna säsong och såg en möjlighet att visa att man kan spela spelet och bjuda på bra reality-tv utan att vara den machokille som jag var i tidigare säsonger.

– Det som gör att känslan är delad är att jag har vänner som också var med i säsongen som mår sämre för vad det gjorde för två år sedan. De har gått vidare inom relationer, studier och jobb och känner att de vill lägga programmet bakom sig

Du har varit med i två tidigare säsonger av programmet samt även Temptation Island. Vad är det som gör att du lockas av dessa program?

– Till en början när jag gjorde debut i TV-rutan 2017 så var det mer ett behov av bekräftelse men även för att få vara med på ett äventyr som man kommer minnas livet ut. Inför denna säsong är mina värderingar och tankesätt annorlunda. När jag först fick förfrågan så tackade jag nej av den anledning att både jag och min familj fick ta emot hot och hat för mitt deltagande i dessa program.  När jag fick lite betänketid så såg jag möjligheten att visa min utveckling jag gjort sen jag deltog senast 

Jesper är född och uppväxt centralt på Ekerö men bor nu söder om Stockholm. I många år spelade han hockey i både Ekerö IK och Skå IK men för fem år sedan lade han skridskorna på hyllan 

– Jag gillar att resa och kombinerar nu det med att jobba heltid som online-coach där jag hjälper tjejer och killar, unga som gamla med personliga kost och träningsplaner. Att ha den möjligheten, att kunna resa och jobba samtidigt vart jag vill i världen är något jag värderar väldigt högt

Hans föräldrar bor fortfarande kvar på Ekerö och Jesper är ute på ön med jämna mellanrum 

– Ekerö är verkligen ett toppenställe att växa upp på. Till sommaren kommer det bli ännu mer besök. Ett kvällsdopp i solnedgången i Busviken är oslagbar! 

Paradise Hotel började sändas 20 mars på Pluto TV. Nya avsnitt kommer att släppas måndag till onsdag under tolv veckors tid. Totalt kommer 36 avsnitt visas.

MARIA  FORSLUND

Läs också