”Ekerösvindlaren” nominerad till internationellt radiopris

Third Ear Studios dokumentärserie Uppgång och fall – Ekerösvindlaren är ett av bidragen som kan vinna det prestigefyllda priset Prix Europa på radio och TV-festivalen i Berlin. 

Prix Europa har sedan 1987 årligen delats ut till de bästa medieproduktionerna i Europa. “Ekerösvindlaren” är nominerad i kategorin bästa radiodokumentär.

Ekerösvindlaren är berättelsen om reporter Love Lyssarides som själv blev lurad av en annons på Facebook. När han bestämde sig för att ta reda på vem mannen som blåste honom var drogs han in en spektakulär värld av lögner, svek och bedrägerier som sträckte sig hela vägen från Haparanda till Mallorca. Med hjälp av ett fyrtiotal intervjuer och tusentals sidor handlingar från myndigheter lyckas han ta fram uppgifter om tidigare okända bedrägerier riktade mot företag, kommuner och privatpersoner.

– Det här visade sig vara en helt makalös berättelse som höll mig vaken om nätterna i flera månader. Bedrägerierna tycks dessutom fortfarande pågå. Jag har sedan dokumentären sändes löpande fått samtal om ”Tommy”  och en del ny information om hans olika affärer, så jag kommer fortsätta att följa utvecklingen, säger Love Lyssarides.

Ekerösvindlaren har sedan det släpptes haft knappt 200 000 nedladdningar.  

Läs också