Ekerötrio siktar mot Europa

Tre personer med anknytning från Ekerö är i Gibraltar för att försöka ta Europa Point FC ut i Europa. 

Martin Falkeborn, 30, drog förra säsongen i väg på ett äventyr till Gibraltar där han blev spelande sportchef. Martin Falkeborn och ägaren Magnus Roos har till den här säsongen fått sällskap av ännu en person med anknytning från Ekerö, då Björn Liljedahl ansluter som lagledare/materialare. Falkeborn anlände till Europa Point FC med fem omgångar kvar när laget låg sist i den Gibraltiska ligan. I år siktar laget högre med en rad förändringar i truppen.

– Det har sett bra ut efter förutsättningarna på försäsongen. Vi har nästan ett helt nytt lag i år och vi har gjort en hel del bra rekryteringar både på ledarsidan och spelarsidan, så vi börjar få en slagkraftig trupp men nu gäller det att få ihop bitarna och spela samman laget som kan ta tid, säger Martin Falkeborn.

Ligan drar i gång på lördag och för att kvalificera sig till Europa krävs en topp tre-placering, vilket är ett mål på sikt men kanske redan i år om allt faller på plats.

– Ligan växer så det knakar med mycket pengar investerade. Vi jobbar lugnt och metodiskt och har som mål att etablera oss på den övre halvan, det vill säga topp 6, sedan kan allt hända, avslutar Martin Falkeborn.

JOHAN ÄLGEKRANS

Läs också