En deli – en butik som inte fanns här

Mälaröarnas nyheter besöker Vickis deli och träffar Victoria von Knorring, som berättar om verksamheten, tankarna inför framtiden och sin syn på utvecklingen av Mälaröarna.

När och hur startades Vickis deli?

– Delin startade jag för snart tre år sedan efter att ha jobbat som kock sedan 1987 på diverse restauranger både i Stockholm och utomlands.

Blev det som du tänkt dig så här långt?

– Att starta delin har varit en ganska tung resa. Tack och lov har jag Ylva som hjälper och håller ordning på mig och nu går det jättebra. Jag är så glad för att få hålla på med det jag älskar, det vill säga matlagning och kontakten med alla som kommer och handlar, äter lunch eller bara tittar förbi på en fika.

Hur kom det sig att du hamnade just här på Ekerö och på Bryggavägen?  

– Det är en lång historia,  men varför jag blev kvar på Ekerö var på grund av kärleken, men också för att jag blev tillfrågad om jag ville ta över lokalen på Bryggavägen 127. Efter lite funderande bestämde jag mig. Jag kände att jag var klar med att jobba åt andra och ville driva något eget. Mina barn är vuxna så det fanns inget som höll mig kvar i stan.

Vad kan man förvänta sig som gäst hos er?

– Man kan som kund hos mig förvänta sig lagad mat från grunden och det med  väldigt mycket kärlek.

Vad är det som gör delin unik, varför ska man äta här?

– Jag försöker jobba med närproducerat i den mån det går. Jag brukar säga: inget trams i min matlagning. Det finns alltid något för alla.

Hur ser dina framtidsutsikter ut och vilka utmaningar står du inför?

– Tycker framtiden ser fantastisk och ljus ut. Delin utvecklas hela tiden och jag hittar ständigt nya spännande samarbeten. Nu ser jag fram emot alla bokade cateringar och fester. Äntligen kan man jobba ute bland folk igen och det ska bli så kul.

Hur vill du se Mälaröarna utvecklas framöver?

– Mälaröarna har utvecklats enormt bara på de tre åren jag varit här och det är roligt att bidra med en delibutik med restaurang, vilket var något som saknades. Jag vill också säga att mina gäster är väldigt trevliga och många har blivit stammisar och kommer flera dagar i veckan. De har hejat på och kommit med uppmuntrande ord, så stort tack för det!

Till sist, vilket företag i kommunen vill ni läsa om i tidningen?

– Jessica Westman, Kungsberga ridskola

Läs också