Expanderat verksamheten

MN åker ut till Ekerö bilskadecenter och  träffar Tim Andersson och Pererics Jannisa, som berättar om verksamheten, tankarna inför framtiden och sin syn på utvecklingen av Mälaröarna. 

– Vi är idag två delägare, Tim Andersson och Pereric Jannisa, som tillsammans driver Ekerö bilskadecenter efter Leif Bertils. Jag, Tim Andersson har tidigare arbetat som bilskadereparatör och bilskadereglerare och har lång och gedigen erfarenhet och kompetens inom bilskador, till vardags lutar jag sig gärna tillbaka i soffan och njuter av att tända grillen med familjen och ta en kall pilsner.

– Pereric Jannisa är lite av en mångsysslare och har erfarenhet från olika branscher så som bilmekaniker med särskild inriktning mot tävlingsbilar, finansiering på fordonssidan, verkstadschef samt att driva egna företag, till vardags ropar Pereric gärna in lite mer skrot på auktion till samlingen på gården eller busar med dottern Itzel. 

Berätta om er verksamhet och kommer ni att förändra något mot tidigare?

– Vår verksamhet inbegriper lack och skadereparationer av bilar och vi tar även emot fordon så som bland annat ambulanser. Vi har även en sektion där vi erbjuder glasreparationer och byten av vindrutor på såväl personbilar som tyngre lastbilar. Sedan vi tog över verksamheten i september förra året har vi utökat med flera auktorisationer och har uppgraderat vår lokal och utrustning samt anställt fler medarbetare.

Var finns era kunder idag?

– Verksamhetens kunder kommer idag i huvudsak via försäkringsbolag och vi täcker området Ekerö ochBromma. Vi tar även emot privatkunder och ser fram emot att i framtiden få träffa flera Mälaröbor.  

Hur ser era framtidsutsikter ut och vilka utmaningar står ni inför?

– Vi bedömer våra framtidsutsikter som mycket goda och vi kommer inom kort kunna ta emot fler skadade bilar för lagning och reparation. Vi har redan utökat vår verksamhet genom att hyra mer lokalutrymme i närliggande fastighet och kommer i framtiden kunna erbjuda fler jobbmöjligheter i vår verksamhet. Vi ser ljust på framtiden och bemöter kommande utmaningar med optimism och framtidstro.

Hur vill ni se Mälaröarna utvecklas framöver?

– Det positiva med Mälaröarna är känslan av lugn och ro, att man befinner sig på landet men samtidigt så nära storstan och dess puls att man upplever sig få lagom av allt. Det vi därmed anser behöver utvecklas är tillgängligheten, det vill säga minska köbildningen in och ut från öarna och få ner restiden. Det gör det svårt för människor att ta sig ut till oss företagare på ön och medför att vi förlorar arbetstillfällen då man väljer andra alternativ.

Till sist, vilket företag i kommunen vill ni läsa om i tidningen?

– Gr8 Service Sthlm.     

Läs också