Facklig förhandling om Bergmans avslutning

Avslutade Johan Bergman sin anställning frivilligt eller inte? Det pågår nu en facklig förhandling om ett eventuellt avgångsvederlag.

På dagens kommunstyrelsens arbetsutskott framkom att det pågår en förhandling mellan Johan Bergman, som anställdes som tillförordnad kommundirektör genom ett ordförandebeslut, och Ekerö kommun. De olika parterna är oense om anställningen avslutades frivilligt eller inte.

– Man har olika uppfattningar om vägen framåt. Frågan hänskjuts nu till facklig förhandling, berättar Johan Elfver, kommunstyrelsens ordförande.

Hur kan ni ha så olika uppfattningar om hur anställningen avslutats?

– Det är inget konstigt i sig att man har olika uppfattningar och vår uppfattning är att han sagt upp sig själv. Sedan får facket ta de vidare diskussionerna.

 Om anställningen avslutades frivilligt eller inte påverkar ett eventuellt avgångsvederlag. Enligt tidningen Dagens samhälle, begär Johan Bergman 900 000 kronor.

– Det förekommer diskussioner om ersättningsnivåer, men summan som anges får stå för Dagens samhälle. Vi får se vad det landar i och kommenterar det först när det är klart.  

Vad tycker du om den här situationen?

– Det är inte konstigt att man har olika uppfattningar och Johan Bergman har rätt till sin uppfattning. Men jag tycker att det är synd att han inte fortsatt jobba här. Han är oerhört kompetent och hade varit en bra tillgång för Ekerö. Jag önskar honom all lycka till.

 Företrädare för facket och kommunen träffas under närmaste tiden för vidare diskussioner.

ANGELICA BERG

Läs också