Falkeborn till Gibraltar

Martin Falkeborn, 30, från Ekerö börjar ett nytt äventyr på Gibraltar. 

Martin Falkeborn var med och spelade upp Brommapojkarna i allsvenskan förra säsongen. Han var dock skadad under stora delar av säsongen och erbjöds inte ett nytt kontrakt till nästa säsong.

Då hörde hans gamla agent Per Magnus Roos av sig som köpt en fotbollsklubb på Gibraltar. Klubben heter Europa Point FC där Martin Falkeborn minst sagt kommer få en nyckelroll. 

– När jag inte fick förlängt kontrakt med BP efter fjolårssäsongen tog Per Magnus Roos kontakt med mig och presenterade sin idé som jag tyckte kunde vara ett kul äventyr. Jag ska ansvara för akademin, vara scout, sitta med i sportrådet och vara en viktig spelare i laget, säger Falkeborn och fortsätter:

– Det är ingen liten roll. Jag har jobbat i BP:s akademi i tio år och ska försöka ta med mig mycket av det vi lär ut där ner till Europa Point FC, säger han. 

Klubben har stora ambitioner på sikt och vill forma en skandinavisk influerad organisation och Falkeborn har omgående börjat sitt arbete.

– Vi vill främst värva unga spelare som fått bra utbildningar i fotbollsakademier och som kan ta nästa steg hos oss i Europa Point FC. Sedan behövs det såklart rutin också och jag jobbar på att få med mig två svenska spelare till som är mer erfarna, säger Falkeborn.

På sikt är ambitionerna att bygga något stort och ta laget ut i Europa.

– Det finns möjligheter då de tre bästa lagen i ligan får kvala till Europa. Lincoln Red Imps är bra och har alla landslagsspelare. Resten av lagen är svagare och det är en amatörliga, så kan man få ner några spelare med erfarenhet kan det räcka långt. Budgeten är inte så stor just nu men hösten 2023 ska vi satsa, avslutar Falkeborn.

JOHAN ÄLGEKRANS

Läs också