Fälttävlanssucce

Fälttävlanssucce

Fyra ponnyekipage från Färingsö ridskola debuterade helgen 21 och 22 september på fälttävlansbanan och succén var ett faktum.

Debuterna skedde i lägsta klassen P60 som rids i två åldersgrupper, ryttare till och med 13 år och ryttare 14 till 20 år. I båda grupperna stod ett Färingsöekipage som segrare när helgen var slut: Frida Öberg på B-ponnyn Magnifique respektive Alva Flygare på C-ponnyn Vesta. Med i lastbilen var även två stora hästar från ridskolan ridna av ridläraren Elin Lindgren Östlund som lyckades bäst med Arete i och med en femteplats i klassen H100.

Fälttävlan är ridsportens ”triathlon” som testar ekipagens allsidighet. En tävlingshelg inleds med ett dressyrprogram och följs vanligen av banhoppning över målade rivningsbara hinder. Avgörande grenen är sedan terränghoppning över stockar och andra fasta hinder och genom vattenhinder. Vanligtvis blir det rejäla omkastningar i resultatlistan efter varje tävlingsgren och så även denna gång. Alla sex hästarna från Färingsö ridskola var felfria i både banhoppning och terrängritt och klättrade därmed högre och högre i resultatlistorna vartefter helgen fortskred.

– Det är tyvärr inte så många anläggningar i Stockholm som har möjlighet att arrangera fälttävlan, så denna gång bar det av till Åby gård utanför Knivsta, vilket även var den sista tävlingen för säsongen. Men nu har ett frö såtts till en ny generation fälttävlansryttare som redan har börjat räkna ner till första vårtävlingen i april, berättar Elin Lindgren Östlund.

EWA LINNROS

Läs också