Fem paddlingar utmed Sveriges kust

Fem paddlingar utmed Sveriges kust har Bengt Larsson från Svartsjö gjort. Boken om den första av dessa är slutsåld sedan länge, men finns nu i en uppdaterad version som förutom anekdoter och fakta om färden, även har fått extra mycket information som kan glädja kajakfantaster och kalenderbitare.

Havspaddlarnas blå band (HBB) kallas den 230 mil långa kajakpaddlingen utmed hela Sveriges kustlinje som har gjorts av ett antal entusiaster sedan det instiftades 1990. Bengt Larsson gjorde sin första HBB-bedrift under 100 dagar under den rekordsoliga sommaren 1995. Väl hemkommen började han fördjupa sig i sina dagböcker och fotografier från färden och skrev så småningom boken ”Kusten är klar!”.

– Den har sålt bra och jag har fått fina rescensioner. Nu har jag tryckt upp en ny upplaga och har uppdaterat den med bilder från mina övriga paddlingar, statistik över andra paddlare som klarat sträckan och ett slutord där jag berättar om när jag firade 25-årsjubileet av min första, berättar Bengt.

Han har nu lagt undan kajaken efter att ha använt den under 50 säsonger. Paddlade gjorde han även under sin bröllopsresa då han och hustrun Anita tog sig fram och tillbaka mellan Svartsjö och Gullspång i Västergötland i en en kajak med sittbrunn för två personer.

Även om det känns lite tomt, gläds han åt att boken säljer bra efter att han även har marknadsfört den i sociala medier och därmed når en yngre grupp havspaddlare som han kan inspirera.

LO BÄCKLINDER

Läs också