Fin avslutning av Ekerö båtklubb

Ekerö båtklubb gjorde en fin avslutning på säsongen och säkrade den allsvenska platsen.

Ekerö båtklubb gjorde den bästa insatsen hittills i allsvenskans sista deltävling som hölls i Västerås den gångna helgen. Ekerö båtklubb slutade på en åttondeplats efter helgens seglingar och säkrade därmed det allsvenska kontraktet. Ekeröteamet som bestod av Magnus Tryselius, Åsa Tryselius, Maud Jonsson och Patrik Karlsson jobbade hela tiden metodiskt och minimerade riskerna och seglade väldigt stabilt.

– Vi kom till Västerås med målsättningen att hålla klubben kvar i allsvenskan, snart märkte vi dock att vi hade mer att ge och att vi denna helg var riktigt konkurrenskraftiga. Målsättningen för helgen skruvades upp till att nå topp sex denna helg och en plats i helgens final och det räckte ju nästan hela vägen, säger lagets taktiker Patrik Karlsson.

Det innebar att Ekerö båtklubb efter helgens åttondeplats slutar på en total tolfte plats av 18 lag i den allsvenska tabellen.  Ekerö båtklubb klarade därmed målsättningen för säsongen att hänga kvar i allsvenskan utan att behöva kvala.

– Att vi lyckats så bra hängde mycket på att samarbetet i teamet fungerade mycket bra. Vi tittade hela tiden framåt och försökte hitta nycklarna för att kunna förbättra oss till nästa heat. Starterna var ett bra exempel på det och när vi i helgens sista heat gjorde den perfekta starten och sedan kunde förvalta det till en andraplats kändes det riktigt bra, avslutar Patrik Karlsson.

Vinnare i Västerås blev Halmstad segelsällskap och totalvinnare av allsvenskan i segling 2021 blev KSSS.

JOHAN ÄLGEKRANS

Läs också