Fina resultat i SM

Tre tjejer från Mälaröarna var med i SM i konståkning som hölls i Falun/Borlänge förra helgen.

Giselle Egenäs, 14 från Gällstaö drabbades förra säsongen av en fotskada som höll henne borta i tre månader. Trots det kvalade hon in till SM och slutade elva i klassen ungdom 15.

Giselle Egenäs tävlar för Stockholms allmänna skridskoklubb och har sedan flera år tillbaka tränat på Stora Mossen med Anna Rechnio och Alex Fedoseev som tränare som också är Ekeröbor sedan ett par år tillbaka.

Lilly Almgren-Lidman tävlar för Föreningen Skating and Dance Academy i klassen ungdom 13 och har haft en bra säsong med flera topplaceringar i elitserien under säsongen. I SM presterade hon också på topp och vann det korta programmet och ledde inför fredagens fria program. I det fria programmet satte hon alla svåra trippelhopp och slog personbästa med nästan 20 poäng. Det räckte till ett silver och hon var en ynka poäng från guldet.

– Jag är så stolt över min prestation. Att jag fick visa vad jag kan och att jag gjorde det på SM. Är så stolt över mitt personbästa och mina trippelhopp, säger Lilly Almgren-Lidman.

Ester Norlander tävlar också för Föreningen Skating and Dance Academy och ställde upp i klassen ungdom 13. Ester Norlander har också haft en fin säsong och ställde upp i sitt första SM och slutade på trettonde plats.

– Jag tyckte att det var roligt och spännande att vara med i mitt första SM. Jag är inte supernöjd med mitt resultat så jag siktar på en bättre placering nästa år, säger Ester Norlander.

JOHAN ÄLGEKRANS

Läs också