Final i Bäst i stan

Ekerös innebandyherrar spelade final i DM, Bäst i stan,  i lördags.

 Ekerös innebandyherrar tog tidigare den här säsongen steget upp i division 1. Framgångarna har sedan fortsatt i DM (Bäst i stan), där laget via seger i semifinalen mot allsvenska Salem med 8-5 tog sig till final. Där väntade division 1 laget Värmdö inför välfyllda läktare i Eriksdalshallen i lördags.

Ekerö får en bra start och tar ledning med 1-0 efter knappt fyra minuters spel genom Mattias Baudou. Innan första perioden är slut hinner dock Värmdö vända på matchen och går till periodvila med en 2-1 ledning. Den andra perioden förblir mållös. I den tredje perioden rivstartar Ekerö och kvitterar till 2-2 efter fyra minuters spel via Jesper Knutsson. Två minuter senare slår samme Knutsson till igen fram till 3-2 efter ett mönsteranfall. Halvvägs in i den tredjeperioden kvitterar Värmdö och matchen såg ut att gå mot sudden death. Men det skulle bli ett snöpligt slut för Ekerö. Med endast 14 sekunder kvar gör Värmdö 4-3. Ekerö hinner vaska fram en vass chans under de sista sekunderna, men Värmdö håller undan och vinner finalen. Men en fin silvermedalj till Ekerö som faller med flaggan i topp i finalen.

– Vi gör det bra sett över tre perioder och skapar mer än nog med chanser för att vinna matchen. Tyvärr släpper vi in några ”mjuka” mål, vilket gör att Värmdö till slut vinner matchen. Vi tog matchen och säsongen så långt vi kunde. Även fast det känns tufft nu så har vi visat vad vi är kapabla till och vi i ledarstaben är otroligt stolta över killarnas prestation och säsong, säger tränaren Nicklas Jonsson.

JOHAN ÄLGEKRANS

Läs också