Fokus på att lösa kunders problem

MN  träffar Andreas Sandelund för Gr8 service Sthlm, som berättar om verksamheten, tankarna inför framtiden och si nsyn på utvecklingen av Mälaröarna. 

Berätta lite kort om dig själv och hur kommer det sig att du startar egen verksamhet?

– Vi flyttade ut till Ekerö 2019 från Hässelby strand, men jag är från början från Söderort. Jag och min sambo har tillsammans tre barn och ville ge dem och oss själva en lugn och trygg boendemiljö. Vi har känt oss dragna ut till Ekerö med omnejd i flera år innan vi flyttade ut.

– Jag har arbetat som vitvaruinstallatör under flera år och upptäckte ett stort behov av hjälp till privatpersoner med olika typer av hantverkshjälp, till exempel byte av eluttag, lagning av mindre skador med mera. 

– Kunderna uttryckte ofta frustration över hur svårt det var att få hjälp med mindre jobb och snabb lösning av problem. Jag ser även att det behövs ett sundare miljötänk, att vi behöver bli bättre på att laga och fräscha upp det vi redan har istället för att slänga och köpa nytt. 

– Jag startade då upp en enskild firma vid sidan av mitt ordinarie arbete och i takt med att kunderna blev fler beslöt jag mig i början 2023 att satsa heltid på min egen firma. Idag har jag hela Storstockholm som område men eftersom jag har min bas här på ön vill jag kunna nå ut till kunder på Ekerö och Mälaröarna och förlägga de flesta jobben här. Jag kan då erbjuda ännu snabbare hjälp. 

– I dagsläget hjälper jag både företag och privatpersoner med mindre skade- ärenden, expresskörningar och hyr även ut mig på olika byggprojekt. Just att få komma ut till kunder och kunna lösa deras problem är det jag uppskattar mest och att få sätta kunden i fokus.

Berätta mer om vilka tjänster du erbjuder?

– Vitvaruinstallationer, byte av eldosor, mindre måleri, ytskiktsrenovering, renovera innerdörrar, byta eller renovera lister, traditionella hantverks tjänster, allt småfix som de större aktörerna varken har tid eller faktiskt lust att utföra. Även bortforsling av skräp med mera. Jag vill kunna erbjuda snabb och trygg hjälp och vara en pålitlig och personlig kontakt. 

Om du blickar fram fem år, hur ser din verksamhet ut då?

– Då har vi övergått till aktiebolag och har ett par anställda. Jag vill behålla företaget ganska litet för att säkerställa den personliga kontakten och servicen.

Hur vill du se Mälaröarna utvecklas framöver?

– Se att småföretag, privatpersoner och kommun samarbetar så att vi kan hjälpa varandra växa. En starkare kommun och även bra ur ett miljöperspektiv med mindre körsträckor.

Till sist, vilket företag i kommunen vill du läsa om i tidningen?

– Mälarö naprapatverk, Örjan Lillevik 

Läs också