Fondpengar till esport

Fondpengar till esport

Ekeröbaserade föreningen Prima esport är en av de föreningar som tilldelas 30 000 kronor från 30/30-fonden, ett projekt där 30 idrottsföreningar från hela Sverige valts ut för sitt arbete för en schysst idrottskultur och insatser som skapar trygghet, gemenskap och jämställdhet.

30/30-fonden är ett samarbete mellan Unibet och hockeymålvakten Henrik Lundqvist, som startade 2019. Initiativet går ut på att uppmärksamma och belöna idrottsföreningar över hela Sverige, oavsett idrott. ”30/30” anspelar på Henrik Lundqvists tröjnummer och att 30 föreningar får 30 000 kr var. Alla idrottsföreningar kan ansöka till fonden.

Ekeröbaserade föreningen Prima esport var en av de som sökte i år och blev också en av vinnarna. E-sport står för elektronisk sport, det vill säga dataspel. Prima esport är en idéell förening som startades 2017 och är en spelförening med inriktning på eSport, streaming och gaming.

30/30- fondens motivering lyder:

”Det kanske förvånar somliga, men även i esportens väld är aktiv livsstil och god kosthållning nyckel till framgång – åtminstone om du frågar Prima esportförening. Utöver att vara en plats för gemenskap och allas lika värde tar ni på er att informera och sprida budskapet om sporten ni älskar. Bättre ambassadörer är svårt att finna.”

– Ni har visat prov på ett fantastiskt engagemang och en positiv samhällskraft som är viktigare än någonsin i dessa tider. Jag är stolt att för andra året i rad få hylla 30 idrottsföreningar runt om i Sverige. Idrottsföreningar som verkar för sunda värderingar, trygghets och glädje, säger Henrik Lundqvist i en videohälsning till de vinnande föreningarna.

En digital prisceremoni ägde rum den 11 oktober.

Mälarö SOK (skid- och orienteringsklubb) som grundades grundades 1970, blev en av de vinnande föreningarna 2019.

EWA LINNROS

Läs också