Företag som kommer till kunderna

Företag som kommer till kunderna

Om inte kunderna kan komma till företagen, så kommer företagen till kunderna. Den devisen har två mälaröföretagare tagit fasta på och tar med sig sina mobila verksamheter ut till platser i kommunen där de kan träffa sina kunder.

Anna Stolk som driver Dappled Dachshund Gentlemens Barbershop skolade om sig från specialpedagog till herrfrisör och barberare för ett  år sedan. Hon tog genast steget till att öppna eget på Mälaröarna, vilket blev en lyckträff.

– Jag har dock hela tiden tänkt att jag ska bli mobil för att kunna komma närmare de av mina kunder som kommer från andra delar av Mälaröarna än Färingsö där jag har min fasta salong där jag bor, berättar hon.

Istället för att bli låst vid en kostsam salongshyra, valde hon att köpa en van och inreda den till en välfungerande och inbjudande barbershop, vilket hon ser som en rimlig investering i jämförelse. Nu dyker hon regelbundet upp både i Nyckelby och i Jungfrusund för att frisera sina kunder. Ambitionen är att kunna täcka in hela kommunen och ha ett regelbundet schema för när hon dyker upp och var.

Anders Rydström och hans sambo Sophie Cook driver Bondenkocken och har förutom bland annat ostproduktion, även en mobil matvagn som de tar med sig till olika platser i kommunen. Även deras vagn har blivit ett uppskattat inslag i Nyckelby. Sedan snön och kylan kom har de även serverat många portioner mat vid Ekebyhovsvbacken.

– Så här års är det en stor utmaning att ha en matvagn. Senaste tiden har vi kämpat mycket med elproblem och andra svårigheter kopplade till det kalla vädret, men det är väldigt, väldigt trevligt när vi väl är på plats och träffar kunderna, säger Anders Rydström.

Han berättar hur matvagnen bara är en av alla de idéer han och sambon vill förverkliga inom ramen för sitt företag, men framförallt ger de dem en möjlighet att arbeta tillsammans och ha ett flexibelt arbetsliv som de styr själva.

– Vi satsar dock på att så småningom hitta en fast bas någonstans i kommunen, för att slippa allt kånkande. Men vi bygger vårt företag försiktigt och satsar på att ”go with the flow, slår han fast.

LO BÄCKLINDER

Läs också