Första bokmanuset blev Martinas debutroman

Färingsöbon Martina Svensson har precis släppt sin debutroman ”Deadline” under författarnamnet Martina Royy. Hon skriver också just nu på en uppföljare där Skå som plats kommer ha en viktig betydelse för handlingen.

Martina har skrivit hela sitt yrkesverksamma liv som copywriter och marknadsförare för olika företag  samt som volontär för Svenska Djurambulansens givartidningSedan ung ålder har hon haft tankarna på att skriva en bok, men tiden har aldrig räckt till. När pandemin slog till och hon fick sommarmånaderna ledigt inför sitt nya jobb tog hon tillvara på tiden och skrev sitt första bokmanus. Detta skulle också komma att bli hennes debut och den 15 juni släppte hon spänningsromanen Deadline under författarnamnet Martina Royy.

– Även om jag är van vid att skriva så är en roman med allt vad det innebär en helt annan sak än texter till webbsidor, reportage och kampanjer. Mitt enda mål var att skriva klart den, så när jag fick så fin feedback från förlagen och erbjudanden om utgivning blev jag jätteglad, berättar Martina.

Skrivandet beskriver hon som en resa där man inte alltid vet själv var kapitlet ska sluta när man sätter fingrarna mot tangenterna. Att få utforska karaktärernas viljor och känslor har en stor del i att hon älskar bokskrivandet.

Just nu håller hon på att skriva uppföljaren till Deadline som kommer att ges ut via hennes nuvarande förlag. Hennes mål är att ha ett råmanus klart i slutet av sommaren, men det gäller att prioritera.

– Man tänker inte på hur mycket tid det faktiskt tar att skriva en bok när man är mitt inne i det eller i lyckoruset av att just ha färdigställt ett manus för den delen. Jag jobbar heltid och har lite projekt vid sidan av, så ibland behöver jag tyvärr prioritera bort middagar med vänner och annat kul. Som tur är har jag väldigt stöttande både make och vänner, säger Martina.

Martina föddes och växte upp i Halland och hittade först ut till lugnet på Färingsö under förra året. Här känner hon sig hemma tillsammans med sin man och deras cocker spaniel Gösta. Så mycket att huvudkaraktären i uppföljaren kommer att göra ett mycket viktigt besök i Skå.

Debutboken Deadline är tillägnad minnet av hennes pappa och bror. Det är också för att hedra sin pappa som Martina valt författarnamnet Royy.                                     λ

Läs också