Fortsatt utredning

Fortsatt utredning

Utredningen fortsätter kring två dödsfall på Ekerö, en husvagnsstöld som gick om intet och en förslagen växlare som lurade till sig pengar, är några av de polishändelser som varit aktuella på Mälaröarna under den senaste tvåveckorsperioden.

Under förstamajhelgen påträffades två personer döda i en fastighet på Ekerö. Polisen rubricerade det hela som misstänkt mord, med anledning av att det inte gick att utesluta att personerna bragts om livet.

– Det enda vi kan säga nu är att det inte finns någonting som framkommit hittills, inklusive obduktionsrapporten, som stärker misstankarna om mord. Det kommer dock att ske ytterligare några utredningsåtgärder för att avskriva misstankarna helt, säger Anna Freij, kommunpolis.

Hon fortsätter med att berätta om den bilist som den 5 maj fick ångra en snabb omkörning.

– En patrull från annan polisenhet var ute i ett ärende på Ekerö och blev omkörda av en bilist i väldigt hög fart vid Drottningholm. Bilen stoppades, kontrollerades och föraren rapporterades. Tänk på att det finns civila poliser i civila fordon på vägarna.

En husvagnsstöld upptäcktes på Helgö den 9 maj. Vittnen ringde polisen då de såg två män koppla en husvagn till sitt eget fordon. Vittnet kunde beskriva personerna och deras fordon så väl, att de senare kunde gripas av polis som lokaliserade den aktuella bilen och gjorde ett fordonsstopp.

Anna Freij vill även påminna om att grannar, anhöriga och bekanta ska vara uppmärksamma på ett problem som ökar i coronatider.

– Några relationsbrott har inträffat under perioden, men det går inte att gå in närmare på de ärendena. Det som är viktigt är dock att de som är utsatta vet vart de ska vända sig. Det befaras finnas ett stort mörkertal generellt, säger hon.

Den 10 maj blev ett flertal busskurer sönderslagna utmed Jungfrusundsvägen. Utredning pågår och polisen uppmanar den som har tips om händelsen att kontakta polisen i Vällingby.

Några dagar senare skedde ett bedrägeri på Ekerö.

– En kvinna betalade med en tusenkronorssedel för sitt köp, men ångrade sig senare. Hon fick tillbaka sin sedel men gav tillbaka för lite av den växel hon redan fått och fick därmed med sig 1 500 kronor. Jag vill varna för denna typ av bedrägeri och uppmanar till att vara vaksam när tusenkronorssedlar används.

En brand upptäcktes den 13 maj i Tappströmsskolan och den 16 maj ytterligare en på Ekebyhovsskolan.

– Det kunde ha gått riktigt illa om inte en av väktarna på Ekerö hade uppmärksammat branden, säger Anna Freij.

Ytterligare händelser under den senaste tvåveckorsperioden är bland annat att polisen påträffat narkotika i Stenhamra, ett par inbrott och stölder som skett hos företag och i bostäder samt en rattfyllerist i Skå som inte kunde blåsa i polisens mätverktyg, utan fick tas med till stationen för provtagning.

LO BÄCKLINDER

Läs också