Fotbollsäsongen i mål

Det har varit blandade resultat när fotbollsäsongen nu är över för lagen från Mälaröarna.

Skå IK:s herrar har sköljt igenom division 7 och vunnit alla sju matcher i den enkelserie som i år spelades på grund av pandemin. I lördags spelade laget sin sista match för säsongen när 163 personer på Svanängens IP fick se laget besegra Iberoamericana IF med 4-1.

– En fantastisk säsong på många sätt där vi tar ett stort steg framåt i vår verksamhet och utveckling. Målsättningen för herrarna innan säsongen var uppflyttning, vilket till och med överträffades med en serieseger, säger spelaren och sportchefen Johan Fogelklou.

Efter avancemanget till division 6 siktar Skås herrar på att klättra ytterligare i seriesystemen.

– Vi vill fortsätta bygga på det vi har byggt upp de senaste säsongerna. Vi vill ta ytterligare steg i vår utveckling och känner oss väl förberedda inför division 6. Kommande säsong kommer vi även ha ett ännu tätare samarbete med laget under A-truppen. Ett långsiktigt mål sattes upp förra säsongen att Skå IK herr vill göra en seriös satsning att klättra i divisionerna, säger Fogelklou. 

Skås damer i division 4 har även de haft en bra säsong och var med i toppen av serien hela säsongen och slutade till slut på tredjeplats och spelar i division 4 även kommande säsong.

Ekerös herrar i division 4 har haft en tuff säsong. Efter den sista omgången i fredags hemma mot Djursholm förlorade Ekerö med 1-4 och slutar därmed sist i serien. På 11 matcher tog laget 7 poäng via två segrar och en oavgjord och Ekerös fotbollsherrar får ta nya tag i division 5 kommande säsong. 

Ekerös damer i division 4 tog två segrar på sina nio matcher. Laget hamnade på åttondeplats av tio lag och klarade sig därmed kvar i division 4 även kommande säsong.

JOHAN ÄLGEKRANS

Läs också