Framgång för Mälarö BK

Framgång för Mälarö BK

Mälaröarnas hundekipage fortsätter att hävda sig, både på nationell nivå och i regionala sammanhang. Tina Rosberg med sina två tävlande vallhundar är en av dem som lyckats väl senaste tiden.

I mitten av augusti avgjordes lag-SM för rallylydnandshundar i Piteå. I år var 16 lag anmälda, vilket var något färre än förra året sannolikt på grund av den långa resan.

Tina Rosberg från Mälarö brukshundsklubb (Mälarö BK) deltog i två lagkonstellationer: ”Really Rally” och ”Rally Rookies”, som förutom några deltagare från andra brukshundsklubbar, även hade med Mälarö BK:s förre medlem Rolf Hägne, som numera tävlar för Väsby BK.

– Spänningen var stor vid prisutdelningen. Vi visste att våra hundar hade gått bra, men hade inte koll på de andra ekipagen och man vet aldrig vad man fått för avdrag. Placeringarna ropades upp bakifrån och vi trodde inte att det var sant när det visade sig att vi skulle få pallplacering med båda lagen, berättar Tina Rosberg.

Nybörjarlaget Rally Rookis, där Tina deltog med sin hund Vallhunden Little Joe, hamnade på tredjeplats och laget Really Rally tog guldmedaljen tillsammans med ett annat lag från Väsby Bk. Där deltog Tina med sin hund Jessie som starkt bidrog till guldet genom att vinna sin grupp på 99 poäng av max 100.

Den 6 och 7 september arrangerade Mälarö BK också egna rallylydnadstävlingar. Sammanlagt var det 186 starter fördelade över många klasser med vardera två banor i varje. Även i denna tävling placerade sig de lokala ekipagen väl. I både ”Avancerad bana A” och ”Avancerad bana B” tog Tina Rosberg förstaplaceringarna och i den senare placerade Maud Krüger sig på tredjeplats.

I den andra dagens lydnadstävlingar kom Jessica Thörnqvist och Minna Westerholm på första respektive andra plats i startklassen. Malin Vijk vann lydnadsklassen och Michaela Rasmussen tog hem andraplaceringen. I övrigt fylldes resultatlistan av ekipage från många andra klubbar runt om i Storstockholm.

LO BÄCKLINDER

Läs också