Från idé till färdigt montage

MN besöker Widman design och träffar Alexander Widman, som berättar om verksamheten, tankarna inför framtiden och sin syn på utvecklingen av Mälaröarna. 

Hur länge har du drivit ditt bolag och vad är det bästa med ditt jobb?

– Jag drog igång 2017. Det är hela den kreativa processen. Från att börja med en lite trevande idé eller kanske en lätt galen tanke som en kund har för att sedan förverkliga detta hela vägen för att sedan få se det färdiga resultatet.

Hur kom det sig att det blev just butiksdesign?

– Jag har ett förflutet som ICA-handlare och är uppväxt i den miljön. När jag bestämde mig för att göra något annat i livet så var det här min hemmaplan och där jag såg massor av möjligheter. Men vi jobbar egentligen med alla företag. Har du ett kontor eller en reception som du vill skapa känsla i så är vi rätt företag att höra av sig till.

Berätta om verksamheten, vad är det du gör?

– Jag och min kollega jobbar med grafisk formgivning, tryck och skyltar i alla möjliga format. Vi folierar väggar, hissar och ytor som behöver lite kärlek eller en företagslogga på en bil. Vi har även mässprodukter och ljusskyltar i vårt sortiment.

Varför ska man anlita just dig?

– Vi sköter hela processen från idé till färdigt montage.

Var finns dina kunder idag?

– Mestadels matbutiker.

Hur ser dina framtidsutsikter ut?

– Vi flyttade in i vår nuvarande lokal på Bryggavägen bredvid Mekonomen för ett år sedan. Detta har öppnat upp för fler möjligheter med större yta och andra maskiner. Vi vill växa långsamt och behålla den här känslan av det lilla företaget som kan skapa fantastiska saker.

Vad är det bästa med Mälaröarna?

– Svårt att inte säga naturen med allt vatten vi är omgivna av men också att det är lite småstadskänsla. Helst vill man ju inte lämna ön överhuvudtaget.

Vilket företag vill du läsa om i nästa nummer?

– H Wiklund snickeri AB.

Läs också