Freddes sommarröra

I God kväll Mälaröarna 8 juni fixade Fredrik Lagerlöf, från Coop Stenhamra, en sås och en röra som löser hela sommarens mat. Nästan. Testa själv, denna sagolikt goda och enkla sås eller röra.

 

Ingredienser

2 burkar Ricotta
1 burk soltorkade och marinerade tomater
1 kruka basilika
2 msk majonnäs
1 vitlöksklyfta
100g italiensk eller fransk salami
Salt och vitpeppar

Gör så här: 
– Häll Ricottan och majonnäsen i en bunke och blanda väl.
-Häll av oljan (men spara den) från de soltorkade tomaterna och finhacka. Lägg ner i bunken.
– Grovhacka basilikan och lägg ner i bunken.
– Tillsätt ungefär 1 msk av oljan från tomaterna.
– Riv/pressa i vitlöksklyftan.
– Salta och peppra.
– Blanda runt allting noga.
– strimla salamin tunt.
– dela upp såsen i två lika stora delar i två bunkar.

I den ena finns nu en färdig sås som passar bra till grillar kött, kyckling eller fisk. I den andra bunken tillsätter man den strimlade salamin, rör om, och vips så har man en röra till den bakade potatisen, utflyktsbaguetten eller till snittarna.

Lycka till!

Läs också