Fritidsgård och simhall 1970

Fritidsgård och simhall 1970

Ekerös första fritidsgård Väsbygården är både välplanerad och påkostad konstaterar MN 1970 som också nämner att en simhall så småningom ska byggas samman med gården. Nu 50 år senare, kanske det blir av…

Skribenten i MN liknar fritidsgårdens arkitektur vid en bensinstation.

”Men bakom de bleksiktiga ytterväggarna döljer sig emellertid en mycket trivsam och välplanerad lokalsvit, flott möblerad och frikostigt inredd med redskap och instrument för många slags fritidsverksamheter. Och här torde ingen kunna klaga på koloriten. Mättade blå och röda färger dominerar kaféet, mysrummet lyser av gult och orange och i alla rum utom stora dans- och möteslokalen, täcker vackra heltäckande mattor.”

Här finns också en ”pampig” diskotekanläggning och en kopp kaffe kostar 60 öre. MN skriver också att en simhall med 25-metersbasäng ska sammanbyggas med fritidsgården.

”Då försvinner givetvis den karaktär av vilsekommen bilserviceanläggning som nu kännetecknar fastigheten.” Fritidsnämndens ordförande Lars Larsson utlovar att simhallen förhoppningsvis är klar inom två år. Man skriver också att det kommer att byggas konstfryst ishockeybana, tennisbanor och att det ska bli Mälaröarnas största anläggning för fritidsverksamheter. Någon simhall blev det inte dock då, vi får se om ett femtioårigt löfte nu till slut införlivas.

Bildtext: I Väsbygårdens ”Evarum”som är försett med tvättställ, sminkbord och stora speglar, gjorde sig Agneta Haglund längst till vänster, Susanne Johansson, Kerstin Carlsson och lena Malmström hemmastadda redan på invigningsdagen.

EWA LINNROS

Läs också