Grand Slam för Björklund

Mirjam Björklund, 23, är klar för sin  första Grand Slam som senior.

När tennissäsongen 2022 drar igång med Australien Open kommer Mälarötjejen Mirjam Björklund vara en av spelarna. På seniornivå blir det debut för Björklund i en Grand Slam turnering och ett delmål som har uppnåtts.

– Det ska bli extremt kul, spännande och roligt! Jag har nått ett delmål och det är jag stolt över. Jag har alltid sett mig själv spela sådana tävlingar så det känns väldigt rätt och kul, säger hon.

Just nu är hon inne i sin försäsongsträning och finslipar på formen.

– Jag har försäsong just nu, kommer träna på så hårt som möjligt tills det är dags att börja finslipa inför första tävlingen för 2022.

Den 3 januari ska hon spela en förtävling innan Australien Open drar igång den 10 januari. För att kvala in till huvudturneringen krävs dock att Mirjam Björklund slår högre rankade spelare i kvalet.

– Jag behöver vinna tre matcher för att komma förbi kvalet och in i huvudtävlingen. Målet är att komma förbi kvalet, men jag är medveten om att många tjejer i kvalet är högre rankade och att det är min första erfarenhet på denna nivå. Jag vet vad jag har för nivå och förhoppningsvis kan jag leverera den down under, avslutar Mirjam Björklund.

Mirjam Björklund är just nu rankad 209 i världen.

JOHAN ÄLGEKRANS

Läs också