Guld i TV-pucken

Det blev guld i TV-pucken för Loke Åkesson och Pax Kleffner.

Loke Åkesson och Pax Kleffner från Mälarö HF tog guld med Stockholm nord i TV-pucken i söndags. 

Slutspelet avgjordes i Gävle och i kvartsfinal väntade Gästrikland som i egenskap av arrangör var direktkvalificerat till slutspel. Gästrikland hade ingenting att sätta emot Stockholm nord som vann med 7-0. I semifinalen väntade vad som många beskrev som den moraliska finalen då Småland väntade. Stockholm nord låg under med 2-1 efter den första perioden, men gjorde en stark andraperiod och vann matchen med 5-2 efter två mål av Pax Kleffner.

Pax Kleffner som spelade i Stockholms skickliga förstakedja gjorde även mål i finalen då han inledde målskyttet mot Södermanland när han gjorde 1-0 efter drygt sex minuters spel. När den första perioden var slut stod det 2-2 på resultattavlan och efter full tid var ställningen 3-3 och förlängning väntade. Där avgjorde Stockholm nord efter två minuters spel och den klassiska Tv-puckshögen med Loke Åkesson och Pax Kleffner mitt i högen var ett faktum.

Julia Wetter tog brons med Stockholm i TV-pucken. Efter vinst mot Västerbotten i kvartsfinalen med 5-2 blev det förlust i semifinalen efter en spännande match mot Västergötland som vann med 4-3 efter förlängning. Stockholm fick spela om bronset mot Uppland och vann med 2-0 och bronset var säkrat för Julia Wetter och Stockholm. 

JOHAN ÄLGEKRANS

Läs också