Guldgallret och målskytt

Först fick Carl Lindbom, 19, guldgallret och sedan gjorde han mål i derbyt.

Den 22 februari 2023 är nog ett datum som målvakten Carl Lindbom från Ekerö sent kommer att glömma. Innan nedsläpp i derbyt mot AIK inför ett nästintill utsålt Globen fick han ta emot guldgallret som är ett pris som går till allsvenskans bästa junior.

Juryn bestod av tolv personer från Expressen, Aftonbladet, Hockeysverige.se, C More, Hockeyallsvenskan, Niklas Lidström och Juniorkronornas förbundskapten Magnus Hävelid. Alla tolv hade röstat på Carl Lindbom som vinnare så han vann i överlägsen stil.

– Det känns overkligt. Jag kunde inte se detta komma när jag såg framför mig denna säsong. Det är väldigt kul att få den utnämningen och jag har verkligen mina lagkamrater att tacka, säger Carl Lindbom.

Inte nog med detta. I matchen som slutade 5-1 till Djurgården passade Carl Lindbom även på att göra matchens sista mål när AIK plockat ut målvakten i slutet av matchen. Lindbom åkte ner bakom eget mål och stoppade pucken och sköt mot det öppna AIK-målet och ingen kunde stoppa pucken innan den gick i mål. Ett bra tillfälle att göra sitt första mål inför 12 482 personer, i ett derby i Globen och precis framför hemmaklacken. 

– Ja det var ett bra tillfälle. Jag fick inte på något vidare skott så det var lite tur att den gick in, men det var givetvis en underbar känsla att se den gå i mål, säger Carl Lindbom.

JOHAN ÄLGEKRANS

Läs också