Gurra på Färingsö trä kan allt om elektriska verktyg

Gurra på Färingsö trä kan allt om elektriska verktyg

» Detta är en annons från FÄRINGSÖ TRÄ » Funderar du på att köpa en skruvdragare, slipmaskin eller något annat elektriskt verktyg till någon i julklapp? Då behöver du inte åka längre än till Färingsö trä. Här finns både det breda sortimentet och Gunnar ”Gurra” Törning och hans kollegor som har stor kunskap om produkterna.

– Här finns ett jättestort sortiment av elhandverktyg med allt från skruvdragare till sticksågar och polermaskiner. Vi har både billigare märken som passar bra för hemmafixaren och lite dyrare proffsmärken. Vissa produkter som vi säljer finns inte ens att köpa i näthandeln, berättar Gurra som jobbat på Färingsö trä i 32 år och kan verktygsmarknaden på sina fem fingrar.

Många av kunderna som kommer till butiken känner han igen sedan gammalt. Vissa har han följt genom åren och ibland har han bistått med tips både när de har varit nybyggare, vid första renoveringen och när det är dags att göra den andra uppfräschningen av huset.

– Det är viktigt att verkligen veta vad man köper när man ska välja maskiner. Det är bara att komma och prata med oss i butiken så kan vi erbjuda hjälp kring vad man behöver. Och har vi inte precis det man vill ha på lager, så kan vi ta hem det på ett par dagar.

Under de år Gurra arbetat med elhandverktyg har han varit med om en raketartad utveckling.

– Det har skett en enorm förändring på den här marknaden. Idag använder man knappt hammare och spik över huvudtaget, utan det är spikpistoler och skruvdragare som gäller. När det kommer till ergonomin har det också hänt jättemycket och det finns även väldigt bra vibrationsdämpare, förklarar han och fortsätter:

– Det blir dessutom mer och mer batterimaskiner och färre sladdrivna. Batterierna har numera ofta samma styrka och håller mycket längre än tidigare. Likaså är det idag vanligt att maskinerna man köper fungerar med samma batteri, om de är av samma märke. Alltså behöver man bara köpa en maskin med laddare och batterier och sedan köper man ”nakna” maskiner och kompletterar med. Ska Gurra ge ett förslag på när det är värt att lägga lite extra pengar på en maskin, så har han ett hett tips.

– Sticksågar är det värt att betala lite mer för, om man ska använda den mycket vid ett altanbygge till exempel. Billiga maskiner orkar inte helt enkelt.

www.faringsotra.se

Läs också