Gymnaestrada gav mersmak

Mälarögymnasterna åkte för första gången till World Gymnaestrada och de blev inte besvikna. 

World Gymnaestrada är världens största allmänna gymnastikutställning. Evenemanget hålls vart fjärde år och i år gick det av stapeln i Amsterdam.

Totalt var det 52 varav, 42 gymnaster, personer från Mälarögymnasterna som reste till Amsterdam mellan 30 juli och 5 augusti och de blev inte besvikna.

– Det var verkligen helt magiskt bra! Vilken upplevelse för oss alla, säger verksamhetschefen Jessica Skogh.

I Gymnaestrada deltog cirka 19 000 deltagare från hela världen som visade upp olika gruppuppträdanden. Mälarögymnasterna visade upp Swedish smorgasbord som innehöll allt som är typiskt svenskt, bland annat Abba och Pippi Långstrump.

– Det var mycket nerver inför vår första uppvisning och inte blev det mindre när hela läktarna var fullsatta, fler än 1 500 personer i publiken. Vi bjöd på en riktig show och är så stolta och glada över vår prestation och vårt nummer. Totalt visade vi vår show fyra gånger och det var skönt att få göra den flera gånger, för varje gång njöt vi mer och mer, säger Jessica Skogh och fortsätter:

– Det var också otroligt häftigt att få se och uppleva andra nationers uppvisningar. Det är en otroligt hög nivå på uppvisningsgymnastiken runt om i världen och nu känns det som att vi har fått nya mål att jobba mot. 

2027 kommer World Gymneastrada att gå av stapeln i Lissabon, Portugal något som Mälarögymnasterna redan ser fram emot.

– Alla har verkligen representerat Mälaröarna men också Sverige på allra bästa sätt. Nu är inspirationen på topp verkligen och vi är redan peppade att åka dit, avslutar Jessica Skogh.

JOHAN ÄLGEKRANS

Läs också