Händelserik sommar

Händelserik sommar

Ett stort antal ratt- och sjöfyllerister samt drogpåverkade förare, har stoppats av polisen under sommaren. Dessutom har blåljuspersonal bland annat kallats till Mälaröarna med anledning av ett mordförsök, många stölder och en stor ravefest.

– Den 18 juni skedde ett försök till mord i närheten av Ekerö centrum. Målsägande flögs till sjukhus och utredning pågår i ärendet, berättar Anna Freij, kommunpolis.

Hon berättar också om en dramatisk olycka som inträffade när tre män klättrade över ett säkerhetsstaket vid stenbrottet i Stenhamra. En av männen tappade fotfästet på tolv meters höjd och föll mot marken.

– Han hade änglavakt även om han skadade huvudet och ryggen.

Under sommaren har också ett flertal robotgräsklippare stulits på Ekerö. I ett samarbete med hundenheten hittades dock ett antal gräsklippare gömda på en annan plats på Ekerö strax efter stölderna. Två män greps misstänkta för dessa brott och häktades så småningom av tingsrätten.

Vid ett flertal tillfällen har privatpersoner också tipsat polisen om misstänkta rattfyllerister och drogpåverkade förare. Många potentiellt farliga situationer har kunnat undvikas genom att dessa färder har avbrutits.

– Det första rattfylleriet sedan förra numret av tidningen, ägde rum på Ekerö den 12 juni. Då ringde ett vittne polisen och larmade om sina misstankar. Vittnet följde efter bilen tills polisen kunde stoppa den.

En tid efter detta tillslag ringde ett nytt vittne till polisen och berättade om en person som betedde sig märkligt vid en busshållsplats på Ekerö Det visade sig vara hen var drogpåverkad och blev misstänkt för ringa narkotikainnehav.

Även den 11 juli togs ytterligare en påverkad förare på Ekerö, efter att flera vittnen hört av sig till polisen. Denne förare blir misstänkt för grovt rattfylleri, ringa narkotikabrott samt olovlig körning. Ytterligare fyra bilförare stoppades också under en vecka i slutet av juli och början av augusti, efter tips från allmänheten. Två misstänktes för rattfylleri och en för drograttfylleri. En av dem körde dessutom i diket vid försök att vända bilen.

Ett flertal olagliga båtförare och sjöfyllerister har också omhändertagits av polisen under sommaren. Den 15 juli stoppades till exempel en båt som bogserade en misstänkt stulen mindre båt. I samband med att båten stannades av sjöpolisen slängde föraren även en påse som misstänks innehålla narkotika, i vattnet.

– Ett par dagar senare stannade sjöpolisen en misstänkt person som rodde en eka i riktning mot en bosättning på Tallholmen. I båten fanns en utombordsmotor av betydande värde som beslagtogs för att säkerställa vem som äger den, berättar Anna Freij.

Vid en kollision mellan två båtar i Långtarmen, blev en liten båt överkörd av en större. Tolv personer befann sig i båtarna, hälften var barn. Föraren i den stora båten blåste positivt vid kontroll.

Ytterligare en båt med en berusad förare stoppades efter att en anonym tipsare sett två män som intagit en hel del alkohol vid Jungfrusunds marina.

Det sista större tillslaget som polisen gjorde i kommunen innan denna tidning gick i tryck, var då en ravefest med cirka 700 deltagare upplöstes på Kärsön natten mot den 16 augusti.

Slutligen har Anna Freij en uppmaning till kommunens alla vuxna invånare.

– Fortsätt att ha hög vuxennärvaro ute på kvällar och helger nu när skolorna börjar.

LO BÄCKLINDER

Läs också