Hantera olyckan rätt

Hantera olyckan rätt

Den 30 oktober arrangerade polisen och kommunens eftersöksjägare en insats utmed Färentunavägen där de informerade om hur man ska agera vid en eventuell viltolycka. Många mälaröbor fick sig då en tankeställare.

– Nu när det är mörkt både när människor åker till och från jobbet, ökar viltolyckorna kraftigt. Om ett vilt blir påkört är det vårt jobb att åka ut och söka efter djuret och många gånger är det med livet som insats, när trafiken susar förbi utan att sakta ner, berättar Pelle Ericsson, samordnande jägare Nationella viltolycksrådet, Mälaröarna.

För att informera om vikten av att bilister agerar rätt vid en viltolycka arrangerades en olycksplats utmed Färentunavägen. Platsen var utmärkt med ett varningstält och 150 meter efter denna stod ett fordon med varningsljus, viltolycksskylt och två eftersöksjägare iförda varningsvästar. Ytterligare någon kilometer senare stod en polispatrull och två eftersöksjägare som stoppade trafiken och informerade om hur viktigt att det är att sakta ner farten under den mörka årstiden och att man märker ut platsen om olyckan är framme. Vid händelse av att en viltolycka skett ska man sänka farten till maximalt 30 kilometer i timmen när man passerar.

– Vår aktion togs väldigt väl emot av dem vi stannade och faktum är att de allra flesta saktade ner vid olycksplatsen, även om några slarvade, säger Pelle Ericsson.

LO BÄCKLINDER

Läs också