Här bakas det från grunden

Mälaröarnas nyheter åker ut till Färingsö konditori och träffar Sandra Sohrabi som berättar om verksamheten, tankarna inför framtiden och sin syn på utvecklingen av Stenhamra centrum.

När öppnades Färingsö konditori?

– Färingsö konditori eller numera konditori och bageri öppnade 2017, men då mer som en hobbyverksamhet.Det såldes främst tårtor till privatpersoner och småskaligt till de lokala butikerna ute på ön.  Det var i februari 2019  som det öppnades ett befintligt konditori.

Vem startade företaget?

  Jag startade det själv, men från start har jag fått stor hjälp av familjen. Nu drygt två år senare är det sju anställda på företaget.

Vad har du gjort innan du öppnade och var detta en dröm som du haft länge?

– Det hade alltid funnits en tanke om att ha ett eget företag, dock så har det aldrig varit tydligt inom vilket område.  Det  var lite av en slump!

Berätta om vad ni säljer och vad får man inte

missa att köpa hos er?

– Vi säljer allt från kondisbitar, bakverk och tårto. Vi har även ett bagerisortiment bestående av flera olika levainbröd, surdegsbullar, frallor med mera.  Vi har flera lunchalternativ som sallader, soppa och dagens rätt. Gör man ett besök hos oss får man inte missa vår alldeles egna Stenhamrabakelse, det är en tvist på den klassiska Budapestbakelsen, fast denna innehåller pistage, jordgubbar och grädde!

Är det något som utmärker er mot andra konditorier?

– Det vi tror utmärker oss från övriga konditorier och bagerier är att vi i så stor mån det går gör allt från grunden. Vi tror även att vår service och personal utmärker sig speciellt.

Hur ser era framtidsutsikter ut och vilka utmaningar står ni inför?

– Våra framtidsutsikter är att kunna expandera och säkra upp för framtiden, då vi i nuläget sitter på ett rivningskontrakt som löper ut 2023. Vi hade såklart velat stanna kvar i Stenhamra under tiden det byggs nya fastigheter, men som det ser ut måste vi leta oss utanför öarna.

Hur har pandemin påverkat er?

– Pandemin har inte påverkat oss negativt,  den har snarare gett oss en skjuts framåt!  Vi märker att många jobbar hemifrån och för att komma ifrån jobbet så kommer man in till oss för en välbehövlig paus, det vill säga en fika eller lunch.

Hur vill du se Stenhamra centrum utvecklas framöver?

– Jag ser gärna att Stenhamra blir ett centrum med  mer liv och rörelse och att det skapas mer plats för flera verksamheter som gör Stenhamra lite mer attraktivt.

Till sist, vilket företag i kommunen vill du läsa om i tidningen?

– Jag läser gärna om våra grannar  Salong Arnalid!

Läs också