Här blir det SM i höst

Här blir det SM i höst

Sista helgen i augusti blir det SM i minigolf på Golfbaren Jungfrsund. Men det är inte den enda nyheten för i år.

När Golfbaren Jungfrusund går in på sitt andra år är anläggningen redan etablerad som en bana av högsta klass. Därför har Svenska Bangolfförbundet förlagt SM-tävlingen Swedish Adventure Golf Masters (SAGM) 2020 dit, helgen den 29 och 30 augusti.

– Då hoppas vi på att ta emot ett 100-tal av landets bästa bangolfspelare och även en hel del lokala talanger. Det finns också en del stjärnor från övriga Europa som sagt att de gärna vill vara på plats om restriktionerna tillåter, säger Hans Olofsson, ägare av Golfbaren och dessutom tidigare flerfaldig VM-mästare i minigolf.

Han berättar också att lagom till sommarsäsongen har anläggningen både fått utskänkningstillstånd för hela området och även öppnat eget kök varifrån de serverar lättare rätter som hamburgare, stenugnsbakad pizza och sallader.

– Vi hoppas nu att mälaröborna är sugna på att komma hit och spela, äta och ta ett glas. Så här i coronatider är det en utmärkt sysselsättning. Det är utomhus och vi har arton banor vilket gör att det är lätt att hålla avstånd.

LO BÄCKLINDER

Läs också