Här växer en sjöstad fram

Här växer en sjöstad fram

Under ett antal år har området kring färjan vid Jungfrusund varit i kraftig expansion. Innan sommaren kommer ytterligare ett stort antal näringsidkare att vara på plats i det som kallas Jungfrusunds sjöstad. Sushirestaurang, mäklare och minilivs är något av det som kommer finnas i området framöver.

För två veckor sedan var det tillträde till de trettiotre bostadsrättslägenheterna i de två nybyggda träfastigheter som ligger på högra sidan av vägen till färjan. Husen kallas ”Sjöstadsorangeriet” med hänvisning till den innergård och det orangeri som kommer binda samman dem. I bottenplan finns även tre butikslokaler.

– I en av dem kommer MGL Sushi att öppna, de finns redan på två andra ställen i Stockholm. I den andra etablerar sig Sjönära livs som även kommer fungera som postombud. Båda dessa öppnar under våren, berättar Maria Styf Borowiec, försäljningschef på Nordblick som bygger, utvecklar och förvaltar området.

I den tredje lokalen flyttar mäklarföretaget MOHV in.

– Vi öppnar vårt kontor så fort lokalen är färdigställd och hoppas på att vi kan vara på plats redan i mitten på mars. Jag har genom min mycket långa tid som mälaröbo haft området under uppsikt och under senaste året börjat arbeta här genom vårt Brommakontor. Det känns väldigt roligt och spännande att nu få öppna ett fysiskt kontor och mer fokuserat kunna ge en kvalitativ tjänst till boende i Ekerö kommun, säger Susanne Eriksson, MOHV.

På andra sidan vägen finns ytterligare en ny byggnad som går under namnet Sjöstadsfabriken.

– Den får en fasad av återvunnet danskt rödtegel och kommer inrymma både kontor och andra verksamheter. Allt är uthyrt, men jag kan inte riktigt säga än vilka hyresgästerna blir. Alla verksamheter är noga utvalda för området och hyresgästerna kommer att flytta in under maj månad. Till sommaren kommer det vara full fart i området, säger Maria Styf Borowiec.

Hon berättar även att en båtklubb med 51 platser kommer anläggas i anslutning till vattnet på vänster sida om färjan. Där kommer dessutom finnas en gästbrygga för den som vill besöka området och anlända sjövägen.

– Vår ambition är dock att det här ska vara en plats som man vill besöka året runt, sammanfattar Maria Styf Borowiec.

LO BÄCKLINDER

Läs också